Pro Biblio organiseert op 14-02-2013 een Kenniscirkel over Mediawijsheid en Laaggeletterdheid. Deze bijeenkomst is bestemd voor medewerkers mediawijsheid én laaggeletterdheid. Ze gaan nadenken over de vraag 'Hoe maakt de bibliotheek haar publiek taal- en digitaalvaardig'?
Tijdens het dagprogramma vertellen mensen van bibliotheek Spijkenisse (hé, waar kennen we die van??) over het inrichten van een digitaal spreekuur en er is uitleg over het digitaalprogramma www.oefenen.nl.
Ik denk dat in het ontwikkelen van digitale vaardigheden de bibliotheek een veel belangrijker rol kan spelen dat zij tot nu toe doet. Was de bibliotheek voorheen de plek waar informatie in boekvorm te vinden was voor school, werk en privé, kan de bibliotheek van nu de plek zijn voor digitale mediawijsheid.
Voor het zoeken en vinden van informatie en titels in boekvorm is de richtlijn twintig minuten. Langer mag je niet zoeken. Kunnen we ook twintig minuten per klant besteden om hen digitaal vaardig te maken? Dit is ook een manier van leesbevordering. Onze klanten hoeven dan niet op een wachtlijst van Seniorweb, wij verwijzen hen naar www.oefenen.nl. Dat kan op de pc's van het interneteiland. Dan zijn die plekken wat meer bezet en worden de pc's niet bijna alleen maar gebruikt voor spelletjes.
Dat vind ik een hele goede tip, maar ja, zijn die 20 minuten er? Ik vrees van niet....
BeantwoordenVerwijderenGr. Janneke